De Groote Markt 30 cast

Column André Manuel

André Manuel

Cabaretier André Manuel over De Groote Markt 30 in de OverUIT-bijlage van De Twentsche Courant Tubantia op donderdag 29 maart...

 

Vanavond is het feest bij RTV Oost. Het is dan tijd voor het officiële startschot van De Groote Markt 30, de eerste comedy ter wereld in het plat. Een serie over liefdesverdriet, vriendschap, drinkgelagen, de toestand in de wereld en vooral over de de onverzettelijkheid van de makers.

 

Ik geef het grif toe. Meneertje Manuel is een tikkeltje bevooroordeeld. Ik was een van de schrijvers. Heb in een gastrol mezelf over een klein anderhalf jaar gespeeld. En samen met Daniël Lohues de titelsong verzonnen op een moohooie zooomerse dag in november. Maar als je met het budget waarmee je nog niet eens een jaarlijkse onderhoudsbeurt van een Joint Strike Fighter kunt betalen, een comedy van zestig afleveringen uit de grond weet te stampen, dan mag ie doar best nun betje greuts op ween.

 

Ik hoorde afgelopen week de titelsong langs komen op Radio Oost. En ja lieve luisteraars. Ik heb mijn auto echt even aan de kant moeten zetten. Want ik kom nooit op Radio Oost. Of ik moet met mijn piemel naar de broer van die jongen van dat ski-ongeluk zwaaien. Maar ja. Dat is nou niet echt mijn nieuwste single. Meneertje Manuel zomaar overdag op Radio Oost. Ik vond het een mijlpaal.

 

Het succes van deze serie gaat het succes van het collectief worden. Niet de directeur van de woningbouwvereniging heeft de serie gemaakt. Dit is het werk van bouwvakkende kunstenaars, zwartwerkende liefhebbers, beunende acteurs en regisseur die maar net aan de goeie kant van de IJssel woont. Zeker. Er zal wel weer een of andere zeikerd uit zijn hol kruipen die de godganse dag aan een ieder die het niet horen wil vertelt dat het een gigantische miskleun is. Dat zal dan een beetje het commentaar van een man van 46 zijn die de 11-jarige tegenstander van zijn 11-jarige zoon na 90 minuten toebijt dat hij een abject persoon is. Zijn kind verloor de wedstrijd met 16-0. Het gaat ons het ene oor in en het andere oor weer uit.

 

Wat ik dus probeer te vertellen is dat u aanstaande maandag massaal moet afstemmen op zender 30. Op uw afstandsbediening gaat dat als volgt. Eerst een 3. En dan een 0. En let u dan vooral op Laus Steenbeeke en Ilse Warringa. Daar kunnen Linda de Mol en die jongen van de reclame nog een heel dikke punt aan zuigen. En zo niet. Dan is het ook goed.

 

ANDRÉ MANUEL

TV Oost herhaalt regionale comedyserie ‘De Groote Markt 30’

Met ingang van zaterdag 11 januari gaat RTV Oost de 60-delige serie ‘De Groote Markt 30’ opnieuw uitzenden. De serie was voor het eerst te zien in het voorjaar van 2012 en speelt zich af in een Overijsselse kroeg waar op humoristische wijze het wel en wee van de gasten en het personeel voorbij komt.

DVD box nu ook online te koop

De DVD box van De Groote Markt 30 is nu ook online verkrijgbaar...

3e DVD en DVD box De Groote Markt 30 te koop

Het 2e seizoen van ‘De Groote Markt 30’ is verschenen op DVD.

PLOP! Doe mee en win!

Zaterdag 6 oktober start het 2e seizoen van De Groote Markt 30 op TV Oost. Op Radio Oost kun je vanaf aanstaande maandag elke dag één van de vele Groote Markt 30-prijzenpakketten winnen.

Tweede serie ‘De Groote Markt 30’ van start

Op zaterdag 6 oktober gaat TV Oost van start met de tweede serie afleveringen van 'De Groote Markt 30'. De 'regiocomedy' speelt zich af in een Overijsselse kroeg en belicht op humoristische wijze het wel en wee van de gasten en het personeel. De dialogen zijn grotendeels in het dialect. De komende maanden zijn er elk weekend twee afleveringen van 'De Groote Markt 30' te zien bij TV Oost. De uitzendtijden zijn 16.20, 17.20, 18.20 en 19.20 uur, zowel op zaterdag als zondag.

2e DVD De Groote Markt 30 te koop

De tweede DVD is verschenen van ‘De Groote Markt 30’, de humoristische tv-serie van RTV Oost.

We Love Hanna fansite!

Vrijdag 1 juni kreeg actrice Ilse Warringa (Hanna) voor haar verjaardag een heel bijzonder cadeau van Goeiemorgen Overijssel presentatoren Marisa Heutink en Bert van Losser...

1e DVD ‘De Groote Markt 30’ te koop

De eerste DVD is verschenen van ‘De Groote Markt 30’, de humoristische tv-serie van RTV Oost. Daarop staan de afleveringen 1 t/m 15 (inclusief Nederlandse ondertiteling) plus exclusieve beelden van de première.

Signeersessie DVD ‘De Groote Markt 30’

Op zaterdag 12 mei zullen kroegbaas Geert en zijn vrouw Hanna de DVD, deel 1 van ''De Groote Markt 30'' komen signeren bij Media Markt Hengelo (Plein Westermaat) en Enschede (De Klanderij).

Winnaars barspreuken-actie bekend

Dinsdag 1 mei zijn de winnaars van De Groote Markt 30 - barspreukenactie bekend gemaakt. Uit de vele ingezonden barspreuken is onderstaande top 3 verkozen tot beste spreuken...

 

1e afleveringen binnenkort op DVD

De 1e DVD van De Groote Markt 30 is met ingang van woensdag 2 mei verkrijgbaar.

Herhalingen De Groote Markt 30

Vanwege de grote vraag naar meer herhalingen van de afleveringen van De Groote Markt 30 zullen met ingang van zaterdag 7 april elk weekend de afleveringen van de hele week herhaald worden.

Column André Manuel

Cabaretier André Manuel over De Groote Markt 30 in de OverUIT-bijlage van De Twentsche Courant Tubantia op donderdag 29 maart...

Mail je barspreuk!

In De Groote Markt 30 vliegen de kroegwijsheden je om de oren. Niet alleen kroegbaas Geert houdt er eigenaardige meningen op na, mien kroeg is mien tempel, maar ook stamgasten Wesley en Wilco kunnen er wat van.

Doe mee met De Groote Markt 30-kroegentocht!

Eind maart organiseert RTV Oost in samenwerking met Oad een ‘Kroegentocht’ door Overijssel, waarbij genodigden in een sfeervol Overijsselse café twee afleveringen van ‘De Groote Markt 30’ te zien krijgen.

twitter

De Groote Markt 30 wordt mogelijk gemaakt door

KAJA Horeca Interieurs Grolsch Media Markt Schuurman Schoenen De Twentsche Courant Tubantia van Gils Woonpromenade Geas Energiewacht Roetgerink Twepa Reggefiber Autobedrijf Zuithof Sponsoren
Disclaimer/Colofon Nieuws Personages Afleveringen Foto en Video Contact
De regiocomedy De Groote Markt 30 is in opdracht van RTV Oost geproduceerd door Bing Film & TV
© RTV Oost 2017