De Groote Markt 30 cast

Tweede serie ‘De Groote Markt 30’ van start

De Groote Markt 30

Op zaterdag 6 oktober gaat TV Oost van start met de tweede serie afleveringen van 'De Groote Markt 30'. De 'regiocomedy' speelt zich af in een Overijsselse kroeg en belicht op humoristische wijze het wel en wee van de gasten en het personeel. De dialogen zijn grotendeels in het dialect. De komende maanden zijn er elk weekend twee afleveringen van 'De Groote Markt 30' te zien bij TV Oost. De uitzendtijden zijn 16.20, 17.20, 18.20 en 19.20 uur, zowel op zaterdag als zondag.

 

Nieuwe rol voor Marietje Noordkamp

In totaal zijn er dertig nieuwe afleveringen van elk vijftien minuten. Daarin is ook een rol weggelegd voor Marietje Noordkamp, bekend als ‘Minie Wildspieker’ in de regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond. Marietje speelt Moo, de moeder van barman Geert. Moo is op zich best een aardig mens. Maar sinds de dood van haar man is ze gewend om haar eigen weg te gaan en dat betekent dat ze zich erg slecht laat vertellen wat ze wel en niet moet doen. Vooral door haar eigen zoon. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar ze heeft ook de neiging om langer te blijven hangen dan ze welkom is. Moo heeft een speciale band met haar kleindochter Mireille, voor wie ze altijd heel veel heeft betekend. En met wie ze kan samenspannen tegen Geert…

 

De Groote Markt 30

In een middelgrote stad in Overijssel ligt het gezellige café/restaurant De Groote Markt 30. Het was ooit een bekende wielrennerskroeg en wordt nu uitgebaat door de kleinzoon van de originele eigenaar, Geert Grotestroek. Geert houdt het liefst alles zoals het vroeger was, ook al weet hij dat hij met de tijd mee moet gaan. Bier met nootjes aan de bar schijnt niet meer te kunnen, er moet nu ook gegeten worden. Dus wordt er naast kleine hapjes ook een uitgebreide dinerkaart geserveerd. Dit alles onder de bezielende leiding van Hanna, die de perfecte vrouw voor hem is maar daar heeft Geert voorlopig even geen tijd voor. Het runnen van het café gaat namelijk niet vanzelf. Er komen weinig klanten behalve de vaste stamgasten en de nieuwe generaties blijven al helemaal weg. Hanna gelooft dat hij het moderner aan moet pakken, maar daar heeft Geert het moeilijk mee.

 

De acteurs

De rol van kroegbaas Geert wordt vertolkt door Laus Steenbeeke, bekend van 'Het Klokhuis' en ''t Schaep met de 5 pooten'. Zijn tegenspeelster is Ilse Warringa in de rol van barjuffrouw Hanna. Jan Riesewijk (bekend als 'Mans' uit 'Van Jonge Leu en Oale Groond') en de uit Hengelo afkomstige stand-up comedian Jeffrey Spalburg spelen de vaste klanten Wilco en Wesley. Andere rollen worden vertolkt door Karlijn Koel (Geerts dochter Mireille), Wim Schluter (raadslid Sjak Balvert), Toos Ligtenberg (echtgenote Simone Balvert), Magda Nij Bijvank (Suus, de zus van Hanna) en Marietje Noordkamp (Moo, de moeder van Geert).

 

Het productieteam

'De Groote Markt 30' wordt geregisseerd door Jan Albert de Weerd en geproduceerd door Ingmar Menning van Bing Film & TV. Het scenario is geschreven door een team van regionale schrijvers bestaande uit André Manuel, Laurens ten Den, Nathalie Baartman en Jasper Beerthuis. Het team stond onder leiding van scenarist Ger Apeldoorn, bekend van comedyseries als 'Het zonnetje in huis' en 'Sam Sam'.

TV Oost herhaalt regionale comedyserie ‘De Groote Markt 30’

Met ingang van zaterdag 11 januari gaat RTV Oost de 60-delige serie ‘De Groote Markt 30’ opnieuw uitzenden. De serie was voor het eerst te zien in het voorjaar van 2012 en speelt zich af in een Overijsselse kroeg waar op humoristische wijze het wel en wee van de gasten en het personeel voorbij komt.

DVD box nu ook online te koop

De DVD box van De Groote Markt 30 is nu ook online verkrijgbaar...

3e DVD en DVD box De Groote Markt 30 te koop

Het 2e seizoen van ‘De Groote Markt 30’ is verschenen op DVD.

PLOP! Doe mee en win!

Zaterdag 6 oktober start het 2e seizoen van De Groote Markt 30 op TV Oost. Op Radio Oost kun je vanaf aanstaande maandag elke dag één van de vele Groote Markt 30-prijzenpakketten winnen.

Tweede serie ‘De Groote Markt 30’ van start

Op zaterdag 6 oktober gaat TV Oost van start met de tweede serie afleveringen van 'De Groote Markt 30'. De 'regiocomedy' speelt zich af in een Overijsselse kroeg en belicht op humoristische wijze het wel en wee van de gasten en het personeel. De dialogen zijn grotendeels in het dialect. De komende maanden zijn er elk weekend twee afleveringen van 'De Groote Markt 30' te zien bij TV Oost. De uitzendtijden zijn 16.20, 17.20, 18.20 en 19.20 uur, zowel op zaterdag als zondag.

2e DVD De Groote Markt 30 te koop

De tweede DVD is verschenen van ‘De Groote Markt 30’, de humoristische tv-serie van RTV Oost.

We Love Hanna fansite!

Vrijdag 1 juni kreeg actrice Ilse Warringa (Hanna) voor haar verjaardag een heel bijzonder cadeau van Goeiemorgen Overijssel presentatoren Marisa Heutink en Bert van Losser...

1e DVD ‘De Groote Markt 30’ te koop

De eerste DVD is verschenen van ‘De Groote Markt 30’, de humoristische tv-serie van RTV Oost. Daarop staan de afleveringen 1 t/m 15 (inclusief Nederlandse ondertiteling) plus exclusieve beelden van de première.

Signeersessie DVD ‘De Groote Markt 30’

Op zaterdag 12 mei zullen kroegbaas Geert en zijn vrouw Hanna de DVD, deel 1 van ''De Groote Markt 30'' komen signeren bij Media Markt Hengelo (Plein Westermaat) en Enschede (De Klanderij).

Winnaars barspreuken-actie bekend

Dinsdag 1 mei zijn de winnaars van De Groote Markt 30 - barspreukenactie bekend gemaakt. Uit de vele ingezonden barspreuken is onderstaande top 3 verkozen tot beste spreuken...

 

1e afleveringen binnenkort op DVD

De 1e DVD van De Groote Markt 30 is met ingang van woensdag 2 mei verkrijgbaar.

Herhalingen De Groote Markt 30

Vanwege de grote vraag naar meer herhalingen van de afleveringen van De Groote Markt 30 zullen met ingang van zaterdag 7 april elk weekend de afleveringen van de hele week herhaald worden.

Column André Manuel

Cabaretier André Manuel over De Groote Markt 30 in de OverUIT-bijlage van De Twentsche Courant Tubantia op donderdag 29 maart...

Mail je barspreuk!

In De Groote Markt 30 vliegen de kroegwijsheden je om de oren. Niet alleen kroegbaas Geert houdt er eigenaardige meningen op na, mien kroeg is mien tempel, maar ook stamgasten Wesley en Wilco kunnen er wat van.

Doe mee met De Groote Markt 30-kroegentocht!

Eind maart organiseert RTV Oost in samenwerking met Oad een ‘Kroegentocht’ door Overijssel, waarbij genodigden in een sfeervol Overijsselse café twee afleveringen van ‘De Groote Markt 30’ te zien krijgen.

twitter

De Groote Markt 30 wordt mogelijk gemaakt door

KAJA Horeca Interieurs Grolsch Media Markt Schuurman Schoenen De Twentsche Courant Tubantia van Gils Woonpromenade Geas Energiewacht Roetgerink Twepa Reggefiber Autobedrijf Zuithof Sponsoren
Disclaimer/Colofon Nieuws Personages Afleveringen Foto en Video Contact
De regiocomedy De Groote Markt 30 is in opdracht van RTV Oost geproduceerd door Bing Film & TV
© RTV Oost 2017