De Groote Markt 30 cast

Geert - kroegbaas

Kroegbaas Geert

Geert Grotestroek, een echte Tukker, is de barman en kroegbaas van De Groote Markt. Hij is getrouwd geweest met Ellemijn, tot die er vandoor ging met een Duitse ondernemer die begonnen is in de varkensmest en nu professioneel korfbaltrainer is.

 

Het was geen goed huwelijk. Geert moest hard werken en was veel van huis en tot overmaat van ramp kwam zijn vrouw toen die korfballende varkensboer tegen.

 

Na de scheiding heeft Geert goed nagedacht over wat hij nu eigenlijk wilde en uiteindelijk met een lening de oude sportkroeg van z'n opa gekocht. Daarmee kocht hij ook een stukje van z'n jeugd, de periode dat hij nog wielrenner wilde worden en vrienden had en altijd lol. Helaas heeft hij het nooit verder geschopt dan juniorkampioen. Toen kwam hij Ellemijn tegen en voor hij het wist was hij veertig en had hij niks meer. Behalve misschien een hoop opgekropte woede die er op de raarste momenten uitkomt.

 

Geert was een veelbelovend amateurwielrenner. Tenminste, hij beloofde altijd veel maar maakte weinig waar. Toch kijkt hij er met trots op terug en hij mag er graag over vertellen. Hij is veel met het verleden bezig, hoe goed het vroeger was, en ziet daardoor soms niet dat de wereld is veranderd. Het enige dat hij merkt is dat hij van steeds meer dingen last heeft: moderne trends, oppervlakkigheid, jachtigheid. Hij heeft er niets mee. Geert zit het liefst samen met zijn gasten te zeuren en zaniken over niets.

 

De rol van Geert wordt gespeeld door Laus Steenbeeke.

De Groote Markt 30

Aan de rand van De Groote Markt van een middelgrote stad in Overijssel ligt het gezellige café/restaurant De Groote Markt 30.

Geert - kroegbaas

Geert Grotestroek, een echte Tukker, is de barman en kroegbaas van De Groote Markt. Hij is getrouwd geweest met Ellemijn, tot die er vandoor ging met een Duitse ondernemer die begonnen is in de varkensmest en nu professioneel korfbaltrainer is.

Hanna - barjuffrouw

Hanna is de barjuffrouw van De Groote Markt. Net als Geert heeft ze een mislukt huwelijk achter zich. Met een vent die haar kleineerde en onzeker maakte en daar heeft ze nu nog steeds last van.

Moo - moeder van Geert

Moo, de moeder van barman Geert is op zich best een aardig mens. Maar sinds de dood van haar man is ze gewend om haar eigen weg te gaan.

Mireille - Geerts dochter

Mireille is de dochter van Geert. Ze is 18 jaar en heeft een jaar vrij genomen van school om te ontdekken wat ze nu eigenlijk wil.

Wilco - stamgast

Wilco is een vaste klant in de kroeg. Hij is jonger dan hij eruit ziet, maar dat krijg je nu eenmaal als je altijd in de kroeg hangt.

Wesley - stamgast

De Overijsselse Surinamer Wesley is vaste klant in de kroeg. Hij is achter in de dertig en is er eigenlijk altijd. Om elf uur komt hij binnen en om half twaalf gaat hij weg.

Sjak Balvert - raadslid

Sjak Tito Balvert is een raadslid van een eenmansfractie in de gemeenteraad. Hij is een jaar of veertig, heeft een grote mond en zegt dat hij in de kroeg zit om contact te houden naar de mening van de gewone man.

Jeanette Balvert - vrouw van...

Jeanette is de net iets te jonge vrouw van raadslid Sjak Balvert. Ze is eind dertig, praat te hard en wil teveel. Ze heeft er een hekel aan dat haar man zoveel in de bar zit, maar iedere keer als ze hem op komt halen blijft ze zelf ook plakken.

Suus - zus van Hanna

Het tweede familieprobleem, na Mireille, van Geert en Hanna heet Suus. Suus is de zus van Hanna en ze is een beetje vreemd.

twitter

De Groote Markt 30 wordt mogelijk gemaakt door

KAJA Horeca Interieurs Grolsch Media Markt Schuurman Schoenen De Twentsche Courant Tubantia van Gils Woonpromenade Geas Energiewacht Roetgerink Twepa Reggefiber Autobedrijf Zuithof Sponsoren
Disclaimer/Colofon Nieuws Personages Afleveringen Foto en Video Contact
De regiocomedy De Groote Markt 30 is in opdracht van RTV Oost geproduceerd door Bing Film & TV
© RTV Oost 2017